مدرسه سبز بالی در اندونزی

مدرسه سبز بالی در اندونزی توسط جان هاردی برای اولین بار ساخته شد.
حتما پس از معرفی کلی سخنرانی کامل وی را در ادامه مطلب دنبال کنید.

مدارس سبز چیستند و ویژگی آنها چیست؟

مدرسه سبز علاوه بر ارائه دروس لازم به دانش‌آموزان، به آنها روش‌های سازگاری با محیط زیست را هم آموزش می‌دهد و دانش‌آموزان یاد می‌گیرند تا جهان را به سمت آینده‌ای سالم‌تر، پاک‌تر و پایدار سوق دهند.

هر مدرسه‌ای می‌تواند یک مدرسه سبز باشد؛
الگوی مدارس می‌تواند با توجه به سازگاری با محیط زیست، دانش‌آموزان را تشویق کند تا نوآوران و مجریان مدرسه سبز باشند. عوامل زیادی می‌تواند برای توصیف یک مدرسه سبز وجود داشته باشد.
اما در اصل، تعهد به سبز بودن و پایدار بودن محیط زیست، مهمترین عامل است.

تعداد مدارس سبز در سطح جهان:

  1. اندونزی
  2. نیوزیلند
  3. آفریقای جنوبی
  4. تولوم ( Tulum شهری در مکزیک) که در دست احداث است.
مدرسه سبز بالی در اندونزی
مدرسه سبز بالی در اندونزی

در ذیل به ویژگی‌های دو عدد از مدارس سبز اشاره شده است:

مدرسه سبز بالی در اندونزی

این مدرسه در محیطی کاملا طبیعی ساخته شده است.
کلاس‌های درس دیوار ندارند و به نوعی یادگیری همراه با الهام از طبیعت انجام می‌شود.
این مدرسه در سال ۲۰۰۸ تاسیس شده است.

در این مدرسه کاملا سبز، همه موارد به صورت عملی انجام می‌شود تا به دانش‌آموزان در کنار یادگیری دروس، پایداری جهان هم آموزش داده شود.

یکی از پروژه‌های این مدرسه، عدم دسترسی آسان به آب است تا برای مدتی دانش‌آموزان با نحوه زندگی برخی افراد، در بعضی از نقاط جهان که دسترسی کافی به آب ندارند آشنا شوند.

سرویس اتوبوس مدرسه نیز با استفاده از سامانه Bio Bus (استفاده از گاز متان زیستی برای حرکت اتوبوس؛ این گاز با پردازش فاضلاب و فضولات غذایی تولید می‌شود. البته در زمان پالایش، بوی این ضایعات از بین رفته و گاز بدون بوی متعفن مواد اولیه است) می‌باشد و از روغن پخت و پز در آن استفاده می‌شود که از این طریق، میزان انتشار گاز دی‌اکسیدکربن را تا سه و نیم تن در ماه کاهش می‌دهد.

ماهانه نیز ۹۰۰ کیلوگرم زباله جمع‌آوری شده و از ریختن در آب و سوزاندن آن جلوگیری می‌شود.

۲۰ درصد انرژی مصرفی در این مدرسه از طریق انرژی خورشیدی فراهم می‌شود.

کلاس‌ها و مواردی مانند تخته مدرسه از چوب بامبو تجزیه‌پذیر ساخته شده‌اند.
سیستم فاضلاب مدرسه کمپوست می‌شود.

در سال ۲۰۱۲مدرسه سبز بالی در اندونزی به عنوان سبزترین مدرسه جهان از سوی شورای ساختمان ایالات متحده نامگذاری شد و دانش‌آموزان آن پیشگام نوآوری و آموزش‌های پایدار هستند.

مدرسه سبز بالی در اندونزی
مدرسه سبز بالی در اندونزی

مدرسه سبز  نیوزلند

به دنبال موفقیت مدرسه سبز بالی که در حال حاضر بیش از ۵۰۰ دانش‌آموز از ۴۲ کشور جهان و در سنین بین سه تا ۱۸ سال دارد، مدرسه سبز نیوزلند در سال ۲۰۲۰ افتتاح خواهد شد.

موسسان این مدرسه قصد دارند تا با آموزش اصول زیست‌محیطی، هدف معناداری برای زندگی کودکان فراهم کنند.

مسئولان این مدرسه قصد دارند تا راه سبز را دنبال کنند و کودکان را ترغیب کرده تا با خلاقیت و اندیشیدن، احساس قدرت و توانمندی کنند و به دیگران هم قدرت دهند تا تغییرات مثبتی در کره زمین ایجاد شود.

جان هاردی موسس آن انگیزه خود را از ساخت این مدرسه در “کنفرانس تد” اینگونه توضیح می دهد:

متن کامل سخرانی جان هاردی درباره مدرسه سبز بالی در اندونزی :

من در کانادا در روستایی بسیار کوچک متولد و بزرگ شدم به بیماری ای دچار بودم که در من تشخیص داده نشده بودبعدها فهمیدم اسمش دیسلکسی ( نارسا خوانی ) بوده است. دوران سختی را در مدرسه گذراندم تقریبا می توان گفت از مدرسه فرار کردم. در 25 سالگی خانه را به مقصد بالی ترک کردم . در آنجا با سینتیا، همسر باورنکردنی ام، برخورد کردم و در کنار هم به مدت 20 سال تجارت جالب توجه جواهرفروشی را پایه ریزی کردیم. شبیه داستان های جن و پری بود و بعد، بازنشسته شدیم.

روزی سینتیا مرا به دیدن فیلمی برد که تمایلی به دیدنش نداشتم. این فیلم زندگی ام را نابود کرد.
آقای گورسازنده این فیلم مرا باواقعیتی مواجه کرد که حتی اگر بخشی از حرفهایش درست باشد، چهارفرزندم زندگي ای که من داشتم را نخواهند داشت. و در آن لحظه تصمیم گرفتم که باقی عمرم را صرف این کنم که هر چه از دستم بر می آید برای خدمت به زمین انجام دهیم. بالی جزیره ای بسیار بسیار کوچک است با مساحت 60 در 90 مایل! دارای فرهنگ دست نخورده ی هندویی ! من و سینتیا تصمیم گرفتیم که کارغیرمعمولي انجام دهیم و تصمیم گرفتیم که در حد محلی به بقیه خدمت کنیم.

وی در ادامه درباره مدرسه سبز بالی در اندونزی می افزاید:

مدرسه سبز!
می دانم که ظاهرش شبیه مدرسه نیست، ولی همان چیزی است که تصمیم ساختش را داشتیم، این مدرسه به شدت، سبز است. کلاس ها فاقد دیوار هستند. معلم بر روی تخته ای از چوب بامبو می نویسد. نیمکت ها به شکل مربع نیستند. در مدرسه سبز، بچه ها لبخند می زنند، کاری غیر عادی در مدرسه، به خصوص برای من! همان آدم هایی که مدرسه من را بنا کردند زندان و تیمارستان را هم، با همان مصالح ساختند.

در مدرسه سبزکلاس ها از نور طبیعی بهره می برند.
همه کلاس ها زیبا بوده و از جنس چوب بامبو هستند. نسیم از میان کلاس ها می گذرد و وقتی میزان باد کافی نباشد، بچه ها حباب ها را برپا می کنند، این حباب ها چترهای بزرگی هستند که از نخ طبیعی ساخته شده اند و پلاستیک به کار رفته در آن از شیره درختان گرفته شده است. این بچه ها می دانند که کنترل بی رنج و زحمت آب و هوا، شاید بخشی از آینده آنها نباشد می بایست به کودکان مان یاد دهیم که جهان همیشه همین طور نمی ماند و تخریب می شود.

اتاق خواب بچه ها فضایی دلبخش دارد.

جلسه اولیاء و مربیان جهت بهبود و بررسی امکانات جدید به طور مرتب برگذار می شود.

آشپزهای مدرسه بومی ها هستند.
ه بچه ها کشاورزی و دامداری یاد می دهند.
آنها به کودکان می آموزند چگونه بازی کنند تا سلامت بمانند.

بچه ها در تهیه غذای مدرسه همکاری می کنند.

مدرسه سبز بالی در اندونزی
مدرسه سبز بالی در اندونزی

جان هادری سخنان خود را با تامل ادامه می دهد:

در مدرسه سبز چیزی را به دانش آموز نمی آموزند مگر اینکه خود به آن عمل کنند.
مثلا اگر در کتاب های دانش آموزان نوشته شده است سوخت فسیلی بد است، پس بد است و نباید استفاده شود. جان هاردی با شرکت های مختلفی جهت تولید انرژی خورشیدی و آبی قرارداد بسته است و اجازه استفاده از سوخت فسیلی را نمی دهد.

جان هاردی معتقد است مصالحی که برای زندان و تیمارستان و بیمارستان استفاده می شود نباید برای مدارس به کار گرفته شود. برای همین او از معماری بومی منطقه کمک گرفته است. بامبو جز مصالح اصلی معماری بومی است. چون سریع رشد می کند و ظرف مدت کوتاهی چنان محکم می شود که می توان با آن بناهای چند طبقه ساخت.

با آنکه مدرسه بالی بین المللی است و از سراسر جهان دانش آموز دارد ولی حضور کودکان بومی به شدت مورد توجه مسئولین مدرسه است. جان هاردی معتقد است بومیان هر منطقه بخشی از فرهنگ و دانش آن منطقه هستند و درست ترین علم معماری و زندگی در آن منطقه را می توانند به کودکان آموزش دهند.

همچنین جالب است درباره ی مدرسه سبز بالی در اندونزی بدانید که:

در این مدرسه دانش آموزان به گونه ای تربیت می شوند که شرایط بالی را درک کنند و برای حل معضلات موجود خود را مسئول بدانند.

سیستم مدرسه مبتنی بر حفظ اکوسیستم و تعهد بر بازیافت کلیه ضایعات است. استفاده از پلاستیک در این مدرسه ممنوع است.

شیوه تنبیه هم در مدرسه بالی منحصر به فرد است. در این مدرسه کلاس های مهارتی زیادی وجود دارد. مثلا نجاری و سنباده کشی. دانش آموزانی که عمدا به میز و صندلی ها آسیب رسانده اند باید به این کلاس ها وارد شوند و خسارت وارده را جبران کنند.

منابع:

امیدواریم از این مطلب مانند نه به پلاستیک در بالی لذت برده باشید.
با خانه دیدار دوست همراه باشید در اخبار جالب دیگر در این حوزه.

برچسب ها